Fakültemiz Girişimci Liderler Topluluğu'na ODTÜ'den Ödül

Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri” başlığıyla “yaşamsal üçlü” olarak nitelendirilen çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konularında farkındalığı arttırmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen “2014 Yılın Yeşil Beyinleri” uluslararası proje yarışmasına 270’in üzerinde projesiyle yaklaşık 500 katılımcı başvurmuştur.  Akademisyenler, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uzmanı, Intel proje yatırım bölümü temsilcisi ve enerji sektöründe proje uzmanlığı yapan kişilerden oluşan jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeyle Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin Girişimci Liderler Topluluğu bünyesinde Arş. Gör. Orkun YILDIZ’ın danışmanlığında işletme bölümü öğrencileri Ömer NERGİZ, Gaye YÜCEL, Sinem DOR, Özgür CANBAŞ ve Miraç BAKAN’ın oluşan proje ekibinin hazırladığı “The Waste Vegetable Oil can be Recycled to Biodiesel” başlıklı çalışma en iyi 5 proje arasında yer almıştır. 24-27 Eylül arasında ODTÜ kuzey kampusun de Arş. Gör. Orkun YILDIZ ve Ömer NERGİZ tarafından yapılan sunum ile fakültemizi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil ederek jüri özel ödülüne layık görülmüşlerdir.